Duitsland FAQ

ALGEMEEN

Voor het niet hebben van een vignet krijg je een boete van € 80,-. De controles zijn de laatste jaren flink ook opgeschroefd en ook buitenlandse auto’s krijgen een boete.
Voor vrijwel alle Duitse Steden heb je een milieuvignet nodig. Steden als Aken, Düsseldorf, Hamburg, München en Keulen hebben allemaal een umweltzone waarbinnen het vignet verplicht is. Kijk op deze pagina als je twijfelt.
Op basis van je kentekenbewijs bepalen wij welke milieusticker je nodig hebt. De meeste auto’s zullen een groene sticker krijgen. De volgende vuistregel geeft enige indicatie:
De sticker is gebonden aan je kenteken, hij is dus onbeperkt geldig zolang je in hetzelfde voertuig blijft rijden. De sticker is gekoppeld aan het voertuig. Indien je een nieuwe wagen koopt dien je een nieuwe sticker te kopen. Als de sticker niet meer leesbaar is dien je wel een nieuw milieuvignet te kopen.
Als je buiten de zones blijft heb je geen milieusticker nodig. Als je de zones in gaat met een auto heb je altijd een milieuvignet nodig. De volgende voertuigen hebben geen sticker nodig:
Het doel van de milieusticker is om de luchtkwaliteit binnen het centrum van de Duitse steden te verbeteren. Met de stickers kan men bepaalde, vervuilende typen auto’s weren.

LEVERING

Het vignet kost slechts € 12,50,- inclusief verzendkosten.
Indien je het milieuvignet voor 15:00 hebt besteld dan verzenden wij hem dezelfde dag. Afhankelijk van de snelheid waarmee Bpost de sticker aflevert heb je hem binnen 48 – 72 uur in huis. Voor de levering zijn wij volledig afhankelijk van Bpost welke in uitzonderlijke gevallen langer doet over een zending. Zeker met feestdagen kan het langer duren.
Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC Betaalknop, Belfius en ING Home’n Pay.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen