Oostenrijk FAQ

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het Oostenrijkse vignet.

LEVERING

Wanneer je voor 17:00 het vignet hebt besteld nemen wij deze dezelfde dag nog in behandeling. Je ontvangt je klever binnen 7 werkdagen thuis in de brievenbus.
Bij ons hoef je inderdaad geen 18 dagen te wachten voordat het vignet in gaat. Dit komt omdat je bij ons een fysiek vignet koopt. Het voordeel hiervan is dat je het vignet binnen 7 werkdagen nog kunt gebruiken, en snel op vakantie kunt gaan. Voor een spoed aanvraag kun je altijd telefonisch contact opnemen, zodat wij met je mee kunnen denken over een oplossing.
Ja, je ontvangt het vignet binnen 7 dagen met de post. Kleef deze op je voorruit en je bent klaar om te reizen!

ALGEMEEN

De videomautkarte/ het digitale vignet wordt gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Op het moment dat je de tolpoortjes passeert, is er een camera die het kenteken scant. Omdat het kenteken is gekoppeld, herkent de camera deze, waardoor de poortjes automatisch open gaan. Het digitale vignet is een alternatief voor de sticker versie. Wij werken uitsluitend met stickers omdat de levering daarvan sneller is en de sticker niet kenteken gebonden is.
Er zijn verschillende vignetten voor Oostenrijk. Zo kun je een vignet voor 10 dagen, 2 maanden, en 1 jaar aanschaffen. Welk vignet voor jou het voordeligst is, hangt af van de frequentie en lengte van jouw reis.
Ja, het is wegenvignet voor Oostenrijk is verplicht wanneer je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen. Indien je zonder vignet rijdt, riskeer je een boete van €120. Neem dus geen risico en vraag voor vertrek het tolvignet aan.
Er zijn twee verschillende soorten vignetten voor Oostenrijk; het reguliere tolvignet, en het vignet voor specifieke tolwegen. Het reguliere vignet heb je nodig wanneer je over de Oostenrijkse snelwegen rijdt. Het vignet voor specifieke tolwegen heb je nodig wanneer je gebruik maakt van de volgende toltrajecten:
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen