Vignet Duitsland

Vignet Duitsland

Vignet Duitsland

€12.95

Milieuvignet Duitsland

Wanneer je met de auto naar Duitsland gaat, krijg je te maken met de Umweltzones. De eerste milieuzones zijn geïntroduceerd op 01 Januari 2008. Momenteel zijn er circa 70 Duitse steden met een Umweltzone. Dit betekend dat vrijwel alle Duitse stadscentra enkel te betreden zijn met een wegenvignet. Het tolvignet zorgt ervoor dat zwaar vervuilende auto’s die niet voldoen aan de juiste Euronormen niet meer het stadscentrum in mogen rijden. Het doel van het ecovignet Duitsland is om de luchtkwaliteit binnen de Umweltzonen te verbeteren.  

Wanneer heb je een milieusticker nodig in Duitsland?

Een autovignet is verplicht wanneer je met de auto het centrum van Duitse steden met een milieuzone bezoekt. Indien je gaat rijden in Duitsland en enkel op de Autobahn blijft, is een Umweltplakette niet verplicht. Duitse snelwegen (autobahnen) behoren namelijk niet tot de milieu zones. De snelweg rondom Essen is hierop een uitzondering. Een Umwelt zone wordt altijd aangegeven door middel van een verkeersbord.  

In welke steden in Duitsland heb je een milieu sticker nodig?

Voor bijna alle Duitse plaatsen is een eco vignet verplicht. Op onze overzichtspagina staat een kaart van Duitsland welke is voorzien van alle Duitse steden met een milieuzone.  

Hoe lang is het Wegenvignet Duitsland geldig?

Het milieuvignet is, zolang de Duitse regelgeving niet wordt aangepast, voor een onbeperkte tijd geldig. De sticker wordt uitgegeven voor één specifieke wagen op basis van het kenteken en de voertuiggegevens en is alleen bedoeld voor dat specifieke voertuig. Wanneer je echter een nieuwe wagen aanschaft, heb je ook een nieuw Duits ecovignet nodig. Deze dien je dan opnieuw aan te schaffen. Je kunt de groene sticker namelijk maar een enkele keer gebruiken omdat deze specifiek voor een bepaald voertuig wordt uitgegeven. Is de sticker onleesbaar of is uw voorruit vervangen, dan dient u ook een nieuwe klever te kopen.  

Aan welke euronorm voldoet mijn auto?

Of jouw voertuig in aanmerking komt voor een groene sticker hangt af van de milieuklasse. Niet elke wagen komt namelijk in aanmerking voor een Duits wegenvignet. Je kunt de emissieklasse van een auto bepalen door het inschrijvingsbewijs van de wagen te bekijken. Maar je kunt bepalen of jouw voertuig in aanmerking komt door de volgende vuistregels:  

    In de meeste steden is enkel het groene vignet nog toegestaan, oudere en vervuilende auto’s met een gele en rode sticker worden uit het centrum geweerd. Ook wanneer je dus een geheel elektrische auto hebt die voldoet aan de Euro 5 of Euro 6 norm heb je nog een groene sticker nodig. Dit komt omdat het vignet voor Duitsland ook een zichtbaar bewijs is dat jouw wagen zuinig genoeg is voor het stadscentrum.  

Wat kost een milieusticker voor Duitsland?

Je kunt bij ons eenvoudig de auto sticker voor Duitsland bestellen. De kosten voor het kopen van de milieusticker zijn slechts € 12,95,- inclusief verzendkosten. Daarmee zijn wij goedkoper dan andere Belgische aanbieders als de VAB en Touring.

Waar kun je het wegenvignet voor Duitsland kopen?

Je kunt de milieusticker voor Duitsland kopen in Belgie, het vignet kopen bij een Duits tankstation, of eenvoudig online via onze site bestellen. Wanneer je het vignet bij de Dekra of TUV wilt aanschaffen bij een tankstation in Duitsland loop je het risico om te veel te betalen. De prijs mogen de bedrijven namelijk zelf bepalen en kunnen daarom flink uiteenlopen. Voornamelijk in het hoogseizoen kunnen hier ook wachtrijen ontstaan. De Umweltplakette bij ons kopen is daarom gemakkelijker dan bij de Dekra of Tuv.  

Milieuvignet Duitsland Kopen In België

Wij verkopen eco vignettes voor alle Duitse steden waaronder Aken, Keulen, Dortmund en Munchen. Door het autovignet voor vertrek in België te kopen voorkom je een boete bij het ongemerkt betreden van de milieuzones. Indien je de umweltsticker voor *15:00 besteld versturen wij hem nog dezelfde dag. Bpost heeft gemiddeld 2 tot 3 werkdagen nodig om de sticker te bezorgen*. Het milieuvignet wordt door ons machinaal bedrukt waardoor je zeker bent van een goed leesbaar vignet. Op basis van jouw kentekenbewijs sturen wij de Umweltplakkete naar je toe. Dit milieuvignet is geldig in alle Duitse umweltzones. *LET OP: met de feestdagen op komst merken wij dat het soms langer duurt voor de sticker wordt bezorgd.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen