Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Oostenrijk.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
VignetPrijsAantal
10 dagen vignet Oostenrijk15.95 X
Maandvignet Oostenrijk32.95 X
Levering in 1 - 3 werkdagen

Een wegenvignet voor Oostenrijk is verplicht!

Het is verplicht om tijdens je autovakantie naar Oostenrijk met een autowegenvignet te rijden. De vignet plicht geldt voor alle voertuigen met een maximummassa t/m 3500 kilogram die over de nationale wegen in Oostenrijk willen rijden. Deze wegen omvatten alle autosnelwegen (Autobahn) en alle autowegen (Schnelstrasse) in het land. Je kunt een vignet Oostenrijk kopen voor 10 dagen, 2 maanden, of 1 jaar. Je kunt de tol berekenen via ons bestelproces waar je eenvoudig de datum van je vakantie invoert. Onze online tool berekent dan welk tolvignet voor jou het voordeligst is. Een jaarvignet voor Oostenrijk is 14 maanden geldig. Bijvoorbeeld, van 1 December 2018 tot 31 Januari 2020.

Digitaal vignet Oostenrijk

Het wegen vignet voor Oostenrijk is tegenwoordig ook beschikbaar als een digitaal vignet. Op deze manier hoef je geen sticker meer op de voorruit van de wagen te plakken. Nadeel is wel de bedenktijd van 18 dagen, je moet dus zeker 3 weken voor vertrek je vignet online aanvragen. Ook een kan een typfout in een boete resulteren. Wij werken daarom uitsluitend met niet kentekengebonden sticker vignetten.  Dit is sneller en minder foutgevoelig. Wil je toch digitaal? Dan kun je dat bij de ASFINAG regelen. Daar registreer je jouw kenteken aan het digitale vignet. In de Oostenrijkse systemen staat dan geregistreerd dat je betaald hebt voor het autovignet.

Fysiek Vignet Oostenrijk online kopen - SNELLER!

Bestel nu jouw wegenvignet voor Oostenrijk voor €15,95. Indien je op werkdagen voor 17:00 besteld behandelen wij je bestelling dezelfde dag nog. Wij verwerken alle aanvragen altijd binnen één werkdag. Je krijgt via een e-mail het aankoopbewijs van het tolvignet. Je krijgt je sticker thuis gestuurd binnen 7 werkdagen. Plak deze op de autovoorruit. Via ons bestelproces kan je online veilig betalen middels Bancontact, PayPal, en Kredietkaart

Oostenrijk autowegenvignet voor de tolwegen

Naast het reguliere snelwegvignet heeft Oostenrijk ook nog aparte tolwegen: de sondermautstrecken. Op deze wegen moet je in Oostenrijk tol betalen wanneer je hier gebruik van wilt maken. Indien je met de wagen op vakantie gaat naar Oostenrijk en je rijdt bijvoorbeeld door de Karawankentunnel, dan heb je twee vignetten nodig: een regulier tolwegenvignet, en een tolvignet voor de Karawankentunnel. Deze tolwegen betaal je bij voorkeur aan de tolpoortjes zelf. Dat is snel en voordelig.

Tol in Oostenrijk

Naast het reguliere autobahnvignet voor Oostenrijk dien je voor de volgende tolwegen ook nog tol te betalen. Doe dit bij de poortjes.

Tolwegen Oostenrijk

Naast de bovenstaande wegen zijn er nog andere wegen in Oostenrijk waar je tol moet betalen. Deze tolwegen hebben echter geen vignet: Maltatal Hochalmstraße, Villacher Alpenstraße Dobratsch, Dachsteinstraße, Gerlos Alpenstraße, Felbertauernstraße, Timmelsjoch Hochalpenstraße, Großglockner Hochalpen Straße, Nochalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen