Karawankentunnel Tol

Karawankentunnel Tol

Aantal ritten selecteren

  • 1 rit
    € 11.80

Wij berekenen 3,95 incl BTW bemiddelingskosten voor het registreren van je kenteken.

Via de Karawankentunnel van Oostenrijk naar Slovenië

De Karawankentunnel: wie naar Slovenië en Kroatië rijdt, passeert hem zeker. Via de Karawanken-autobahn verbindt hij Oostenrijk met Slovenië. In Slovenië is deze tunnel beter gekend als de Kranjska Gora, die dwars doorheen het gewoon machtig mooie Karawankengebergte loopt. Om door deze belangrijke tunnel te kunnen, betaal je tol.

Automobilisten die geen tol willen betalen, kunnen door de Loiblpass of de Würzenpass. Nadeel is echter het enorme tijdverlies dat je daar oploopt. Dit verklaart meteen waarom bijna alle reizigers dan toch liever tol betalen voor de Karawankentunnel.

Die tunnel kent ondanks de tol dus veel succes wegens minder tijdverlies. Dat komt omdat hij voor het verkeer erg strategisch gesitueerd is, waardoor je sneller je bestemming bereikt. Dat succes zorgt natuurlijk ook voor ongewenste verkeersdrukte, files, frustraties en lange wachttijden. Dit voorkom je door de tol voor de Karawankentunnel op voorhand te voldoen.

Digitaal Vignet Karawankentunnel - Directe Geldigheid

De Karanwankentunnel is een onderdeel van de Sondermautstrecken. Het algemene tolvignet voor Oostenrijk geldt er daardoor dus niet. Dit betekent dat je aparte tol moet betalen om door de Karawankentunnel te passeren. Heb je geen goesting in onnodige bezorgdheid tijdens je reis? Maak dan gebruik van de videomaut. Via onze dienst kun jij een vignet kopen dat direct geldig is zonder de reguliere wachttijd van 18 dagen. Vanzelfsprekend rekenen we daar een fee voor die lager op de pagina staat.

Voor een overzicht van de Karanwakenautobahn kan je bovenstaande overzichtelijke wegenkaart bekijken. Wie alles goed en grondig bekijkt, merkt dat de tunnel wordt aangegeven door een rode pin die je op de juiste plek op deze kaart kan vinden.

Karawankentunnel Vignet Kopen: koop bij ons zonder 18 dagen wachttijd

Het ticket om de verplichte tol te betalen zodat je door de Karawankentunnel kan, kost 7,60 euro bij de Asfinag met inachtneming van een wachttijd van 18 dagen. Via onze dienst kun je, tegen een kleine meerprijs, een vignet bekomen dat direct geldig is.

De procedure om een vignet voor de Karawankentunnel te bekomen is niet voor iedereen even eenvoudig en niet elke reiziger heeft er tijd voor. Sommigen hebben gewoon geen goesting voor deze rompslomp. Geef jij je aankoop graag uit handen en wil je binnen 18 dagen vetrekken? Laat dit dan aan ons over en wij regelen voor jou al het nodige zonder dat je er ook maar iets voor moet doen.

Bovendien is de prijs om op deze manier je tol te betalen amper iets hoger. Bekijk onderstaande tabel en je vindt meteen de totale kosten voor 2022.

Welke werkwijze je ook verkiest - rechtstreeks bij Asfinag of via ons - je betaalt sowieso geen tol aan de tunnel. Hiervoor krijg je een online ticket. Ben jij er eentje uit de oude doos en voldoe je liever de Karawankeltunneltol aan de tolpoortjes? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook. Uw frustraties, lange wachttijden en files krijg je er voor niks bij!

Waarom vooraf je Karawankentunnel vignet regelen?

Op voorhand je vignet voor de Karawankentunneltol voldoen, biedt je heel wat voordelen. Zo kan je ten eerste via de ‘Videomaut’-baan rijden. Dit is heel simpel: met een online ticket kan je vanaf je aankomst bij de tolpoort speciale rijbanen volgen. Deze zijn dus duidelijk enkel en alleen bestemd voor wie een online ticket heeft.

De manier om op zo’n ‘Videomaut’-baan te geraken, is alweer heel simpel. Je volgt gewoon de rijbanen met het opschrift ‘Videomaut’. Dan is het belangrijk om je snelheid te verlagen tot 15 à 30 km per uur. Normaal gaat vervolgens de slagboom naar de speciale baan open. Gebeurt dat niet? Gebruik dan de QR-code op je vignet om de slagboom toch te openen.

Je snapt ongetwijfeld dat er geen snellere manier bestaat om in en door de tunnel te geraken. Let wel op: je hebt niet alleen een vignet voor de Karawankentunnel nodig. Wanneer je Slovenië binnen rijdt, moet je immers tevens een verplicht vignet voor Slovenië kunnen tonen. Ook deze kan je natuurlijk bij ons bestellen!

Er zijn dus heel wat redenen om je vignet door ons in orde te laten maken. Zo zorgen wij ervoor dat dit METEEN geldig en bruikbaar is, ZONDER 18 dagen wachten!

Wat kost de tol voor de Karawankentunnel bij Wegenvignet - Tol prijzen 2022

De tol voor de Karawankentunnel is enkel vooraf te betalen voor de rijrichting zuiden, dus van Oostenrijk naar Slovenië. De hieronder genoemde prijs is voor motoren, auto's en campers met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5 T. Omdat het enkel mogelijk is de videomaut te gebruiken in zuidelijke richting bieden wij 1 ticket aan. Let op: in de tabel hieronder zie je duidelijk de prijs van de Asfinag aangevuld met de kosten die wij berekenen voor het leveren van een vignet met directe geldigheid.

Sondermautstrecke Aantal Vignet prijs Asfinag Servicekosten Totaal
A 11 Karawankentunnel Rijrichting Zuiden 1 trip € 7,80 € 4,00 € 11,80

 

Je kan de tol voor de Karawankentunnel enkel en alleen op voorhand betalen als je naar van Oostenrijk naar Slovenië rijdt, dus zuidwaarts. De hieronder genoemde prijs is voor motoren, auto's en campers met een maximaal toegestaan gewicht van 3.5 T.

Omdat het enkel mogelijk is de videomaut te gebruiken laten we 1 trip zien.

Enkele belangrijke weetjes

1. De noordwaartse tunneltol, dus van Slovenië naar Oostenrijk, is niet op voorhand aan te schaffen. Alleen bij het tolhuisje van Dars in Slovenië kan je deze kopen en dus betalen. Hierover lees je meer in onze FAQ.

2. Het reguliere vignet Oostenrijk is niet voldoende voor de Karawankentunnel.

3. Je kan enkel en alleen gebruik maken van de Digitale Streckenmauttolpoort zonder caravan of aanhangwagen. Bovendien mag je voertuig niet breder zijn dan 2 meter.

4. Als je vignet voor de Karawankentunnel wordt uitgegeven, is dit één jaar bruikbaar. Zo lang kan je ook welgeteld één keer de tunnel doorrijden. Het vignet kan je gelijk gebruiken. Belangrijk: een wachttijd van 18 dagen is er beslist NIET!

5. Je bent tot slot uiteraard altijd vrij om zelf te registreren bij de Asfinag. Dit kost slechts een kleine fractie minder vergeleken met onze vergoeding. Hier dien je als consument dan wel rekening te houden met de wachttijd van 18 dagen. 

Sondermautstrecken in Oostenrijk

Ga je met de wagen op vakantie naar Oostenrijk? Bedenk dan heel goed dat je met een aantal dingen zeker en vast rekening zal moeten houden. Zo zijn er bijvoorbeeld de Oostenrijkse toltrajecten of sondermautstrecken. Het betreft hier strategisch gegraven en gelegen tunnels waar je om erdoor te rijden ook de nodige tol moet betalen. Dat je tol moet betalen voor de Karawankentunnel, is ondertussen geen geheim meer. Dat kan je op deze website immers ook elders lezen. Maar behalve via de Karawankentunnel kan je tevens naar de Balkan rijden door de Tauerntunnel. Zowel voor een enkele als voor een retourrit door deze tunnel is er een tolvignet beschikbaar dat je uiteraard kan kopen door te betalen. .

Oostenrijk heft ook nog andere tol

Oostenrijk heeft nog meer in petto. Behalve de sondermautstrecken moet je er sowieso een verplicht Oostenrijks wegenvignet in je bezit hebben. Dit geldt er voor alle voertuigen met een maximaal gewicht t.e.m. 3500 kg die rijden over de ‘Autobahnen’. Voor jou als Vlaming klinkt dit trouwens als ‘de Oostenrijkse snelwegen’. Elke verkeersrebel die ondanks alle beschikbare informatie toch zonder vignet over de Oostenrijkse snel- of autowegen durft te rijden, vindt terug thuis mogelijk een allesbehalve welgekomen stevige boete in zijn of haar stoere brievenbus. Daarom koop je best je vignet voor Oostenrijk vooraleer je vertrekt naar dit land. Als je bij ons trouwens voor 23 uur je bestelling ingeeft, wordt deze dezelfde dag al behandeld. Bij ons kan je je vignet bovendien direct aanvragen. Over 18 dagen wachten wordt hier niet eens gesproken of geschreven. Goed om te weten … én te doen!

Vragen? Neem direct contact met ons op.

Bel of mail ons.

Contact us

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je kunt je uitschrijven via de link
in de footer van de email.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Attempt to read property "title" on null

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 678

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/helpers/custom_helper.php
Line: 678
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/frontend/layout/footer-view.php
Line: 137
Function: schema_breadcrumb

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/index-view.php
Line: 4
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/controllers/Country.php
Line: 64
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/index.php
Line: 365
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Attempt to read property "url" on null

Filename: helpers/custom_helper.php

Line Number: 679

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/helpers/custom_helper.php
Line: 679
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/frontend/layout/footer-view.php
Line: 137
Function: schema_breadcrumb

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/index-view.php
Line: 4
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/controllers/Country.php
Line: 64
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/index.php
Line: 365
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: ltrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated

Filename: core/Config.php

Line Number: 341

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/helpers/custom_helper.php
Line: 679
Function: base_url

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/frontend/layout/footer-view.php
Line: 137
Function: schema_breadcrumb

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/index-view.php
Line: 4
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/controllers/Country.php
Line: 64
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/index.php
Line: 365
Function: require_once