Vignet Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Digitaal Vignet Oostenrijk - Direct Geldig

Vraag hieronder eenvoudig je digitale vignet voor Oostenrijk aan.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Auto – 1 dagen vignet14.95 X
Auto – 10 dagen vignet19.95 X
Auto – 2 maanden vignet37.95 X
Motor – 1 dagen vignet6.95 X
Motor – 10 dagen vignet8.95 X
Motor – 2 maanden vignet19.95 X
* Direct leverbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Oostenrijk - Het verplichte Autobahnvignet voor Oostenrijk

Een vignet Oostenrijk bestel je eenvoudig bij Wegenvignet.be Ga je op vakantie in Oostenrijk of ben je op doorreis naar buurlanden zoals vooral het meest bezochte Italië of Slovenië? Dan heb je echt altijd een tolvignet voor Oostenrijk nodig.

Het vignet voor Oostenrijk is immers verplicht voor iedere chauffeur die zich met een gemotoriseerd voertuig op de Oostenrijkse snelwegen begeeft. Als je de grens tussen Duitsland en Oostenrijk passeert, heb je verplicht een Oostenrijks autobahnvignet nodig.

Onze dienstverlening richt zich tot chauffeurs die onmiddellijk een beroep willen doen op de digitale tolproducten van de Oostenrijkse exploitant en beheerder van de autosnelwegen, namelijk de Asfinag. De registratie van een kenteken dat jijzelf kiest, wordt door onze gemotiveerde en ervaren medewerkers zonder dat jij hiervoor ook maar iets moet doen snel, vlot en zelfs perfect geregeld. Als je dat wilt, kan je deze meteen na je betaling reeds gebruiken. Daar zorgen opnieuw wij dan voor. Bovendien is er voor al onze klanten nog een bijkomend pluspunt. Wie de nodige digitale tolproducten koopt in een Asfinag-webshop, moet voor ze in te kunnen schakelen immers maar liefst 18 dagen wachten. Wij kennen géén wachttijd. Integendeel: je mag je producten zelfs direct gebruiken!

Tol Oostenrijk: op welke wegen is een vignet verplicht?

Op alle Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) is een wegenvignet voor voertuigen met een gewicht tot 3.500 kilogram verplicht. Je kan kiezen tussen een digitaal vignet Oostenrijk, beter gekend als het e-vignet, of een sticker die je op je voorruit plakt. Dit betreft dan het reguliere vignet Oostenrijk.

Er is ook een tolplicht voor voertuigen zwaarder dan 3.500 kilogram, zoals autobussen, vrachtwagens en de grotere mobilhomes. De chauffeurs of eigenaars hiervan moeten dit regelen via een kastje, de zogenaamde GO-Box (zie verderop in dit artikel).

Koop je vignet bij ons en een topservice wordt je absoluut gegarandeerd. Bovendien gaat je gekochte e-vignet meteen in zonder de ondertussen al beruchte 18 dagen wachttijd. Je betaalt bij ons een service-fee die bij bovenop de Asfinag-vignetprijs komt. Op die manier kunnen wij het bestelde digitale vignet snel aan jou bezorgen. U leest wellicht graag het volgende resultaat hiervan, want dat is dat je vandaag al direct kunt en mag rijden. Bij ons zijn wachttijden verleden tijd!

Bij het passeren van de grens in Oostenrijk, kan je een fikse boete van minstens 120 euro bekomen. Dit vermijd je best door het aanschaffen van het verplichte wegenvignet Oostenrijk. Je bestelt het hierbij horende tolvignet trouwens beter vooraf. Uiteraard regelen wij je aanvraag graag, want ook in zo’n geval kan je op ons een beroep doen. Zo ben je zeker dat alles in orde komt. Zonder kopzorgen! 
 

Tolwegen Oostenrijk - Tolwegen Oostenrijk Kaart:

Imgage credits: Asfinag.at

Welk vignet voor Oostenrijk heb ik nodig?

Welk tolvignet Oostenrijk je nodig hebt voor je voertuig, hangt vooral af van twee vragen:

1. Hoe lang wil je gebruik maken van de snelwegen en autosnelwegen?

2. In welke categorie valt jouw voertuig?

Hoeveel dagen wil je dat jouw tolvignet geldt?

Welk digitale vignet voor Oostenrijk voor jou voordelig is, hangt vooral sterk af van je reisplannen. Hoe lang en hoe dikwijls reis je naar dit prachtige land?

Het digitale vignet is trouwens verkrijgbaar in de volgende soorten:

- 10 dagen vignet Oostenrijk: het 10 dagen vignet is vanzelfsprekend 10 dagen geldig vanaf de ingangsdatum. Voor bijvoorbeeld een korte reis, waaronder een wintersportweekje, is dit vanzelfsprekend het meest geschikte vignet.

- 2 maanden vignet Oostenrijk: reis je langer dan 2 maanden over de Oostenrijkse snelweg? Dan is dit het 2 maanden vignet het gunstigste voor jou.

- Jaarvignet Oostenrijk: de digitale vignetten die een jaar gelden, zijn geschikt voor mensen die langere tijd in het land verblijven of voor reizigers die toch vaker er naartoe of doorheen rijden. Dit vignet is een kalenderjaar geldig, inclusief de maand ervoor (december) en de maand erna (januari). Dat is dus eigenlijk 14 maanden, bijvoorbeeld van 1 december 2020 tot 31 januari 2022.

Kan je niet kiezen? Op onze website bereken je exact hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet hiervoor het voordeligst is. Zo wordt je keuze toch wat gemakkelijker om te maken. Je kan ook zelf een digital vignet Oostenrijk kopen bij de Asfinag of onderweg bij één of ander tankstation. Wil je echter direct een digitaal vignet zonder wachttijd? Dan helpen wij je graag voor jouw voertuig een vignet te registreren . Zo ben je altijd zeker van een autobahnvignet Oostenrijk.

 

Prijzen van een digitaal vignet Voor Oostenrijk Met Directe Geldigheid

De kosten voor een vignet voor Oostenrijk vind je hieronder. Let wel: je kunt ook zelf proberen om bij de Asfinag een vignet aan te vragen. Ben je consument en vertrek je graag binnen 18 dagen? Doe dan maar beter op onze service een beroep. Wij rekenen voor het in orde brengen van je vignet met directe geldigheid een kleine fooi die je in de tabel hieronder vindt. We zijn hierover immers 200 % openlijk en eerlijk. Want dat verdien je als onze klant!

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Servicefee Totaalprijs
Auto 1-dagen vignet 8.60€ 6.35€ 14.95€
10-dagen vignet 11.50€ 8.45€ 19.95€
2-maanden vignet 28.90€ 9.05€ 37.95€
Motor 1-dagen vignet 3.40€ 3.55€ 6.95€
10-dagen vignet 4.60€ 4.35€ 8.95€
2-maanden vignet 11.50€ 8.45€ 19.95€

 

Digitale Trajecttol Prijzen

Type voertuig Geldigheidsduur vignet Prijs Asfinag Onze kosten Totaalprijs
A13 Brenner-snelweg 1 rit 11.00€ 4.00€ 15.95€
A10 Tauern-snelweg 1 rit 13.50€ 4.00€ 17.50€
S16 Arlberg-autoweg 1 rit 11.50€ 5.00€ 16.50€
A11 Karawanken-snelweg - rijrichting zuid 1 rit 7.80€ 4.00€ 11.80€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck en Gleinalm 1 rit 17.00€ 4.95€ 21.95€
A9 Pyhrn-snelweg - Bosruck  1 rit 10.00€ 5.95€ 15.95€
B A9 Pyhrn-snelweg - Gleinalm 1 rit 6.00€ 3.95€ 9.95€

 

Je vignet laten aanvragen verloopt heel simpel. Wanneer we jouw aanvraag en betaling hebben ontvangen, gaan we natuurlijk meteen voor je aan de slag.

Onze beperkte kosten voor het tolvignet Oostenrijk zijn inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je betaalt bij ons veilig en snel online met iDeal, Paypal, Bancontact of een kredietkaart. Waarom voor moeilijk kiezen als je het ook veel gemakkelijker kan doen?

Tolwegen Oostenrijk – controles & boetes

Met zoveel toltrajecten houdt de Oostenrijkse overheid natuurlijk goed in het oog of je wel over een geldig wegenvignet beschikt voor jouw eigen voertuig.

De controles vinden plaats met langs de snelwegen strategisch opgestelde camera’s. Heb jij als eigenaar van je voertuig geen geldig wegenvignet? Dan hang je er zo goed als zeker aan voor een boete, en wel één die meermaals duurder is dan de vignetprijs. Je boete wordt bijzonder jammer voor jou vandaag ook werkelijk geïnd. Als je ze niet tijdig betaalt, komen er bovendien nog hoge kosten bij. Wees dus verstandig en koop voortaan je geldige en correcte wegenvignet. Dat kan je logischerwijs het snelst en gemakkelijkst door ons laten doen. Waarom zou je toch in godsnaam blijven twijfelen? Beslis nu en je zit direct safe.

Ons bijkomend advies: bedenk goed op tijd hoe lang en waar je in Oostenrijk wilt zijn en kies het juiste vignet: 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Tip: kies voor een vignet dat ietwat ruimer in tijd is. Zo voorkom je eventuele problemen en zit je altijd goed als een extra voordeel.

Extra tol betalen voor ‘Sondernmautstrecken’

Het reguliere wegenvignet voor Oostenrijk geldt voor veel, maar niet voor alle trajecten. Denk bijvoorbeeld aan de Brenner Autobahn of de Karawankentunnel op de grens tussen Oostenrijk en Slovenië. Voor een aantal hoofdwegen, vooral tunnels zoals die bijvoorbeeld hierboven vermeld staan, moet je ook nog eens bijkomend apart tol betalen. Dat noemen de Oostenrijkers geheel terecht de spreekwoordelijk schrikwekkende ‘Sondernmautstrecken’.

Vandaag gaat het hierbij over de volgende tunnels, alsook over slechts één pas:

•    A9 Pyhrn Autobahn, Bosrucktunnel
•    A9 Pyhrn Autobahn, Gleinalmtunnel
•    A10 Tauern Autobahn, Tauerntunnel en Katschbergtunnel
•    A11 Karawanken Autobahn, Karawankentunnel
•    A13 Brenner Autobahn, Brennerpas
•    S16 Arlberg Schnellstraße, Arlbergtunnel

Het wegenvignet is officieel niet verplicht op deze bijzondere trajecten. Maar om toch zonder problemen of een onnodige boete op je bestemming te geraken, moet je dikwijls over trajecten rijden waar het tolvignet Oostenrijk wél geldig is. Dat vignet schaf je veiligheidshalve dus sowieso best aan. Je koopt het speciale vignet voor die bijzondere toltrajecten het best bij de tolpoortjes zelf. Het tarief voor deze trajecten is hetzelfde voor motoren, motorvoertuigen met of zonder aanhanger, caravans en uiteraard mobilhomes.

Extra tol betalen voor bergpassen

Ook voor de volgende wegen moet je in Oostenrijk apart bijkomende tol betalen. Dit betreft een aantal bergpassen die in de winter overigens niet te berijden zijn. Zoals de volgende:

Villacher Alpenstraße Dobratsch

Informeer je op voorhand zo goed mogelijk over deze toltrajecten! Er gelden immers allerlei aparte voorwaarden en beperkingen. Zo kunnen caravans niet rijden over bepaalde passen. Motoren mogen tussen 18 en 8 uur op hun beurt dan weer niet over de Nockalmstrasse.

Voor welk voertuig heb je een tolvignet nodig?

Ga je niet met een eigen voertuig? Liever met een huurauto op pad? Dan hangt het ervan af waar je deze huurt. Is dat in Oostenrijk, dan zit er meestal al een wegenvignet op. Staat de huurauto in een ander land geregistreerd, dan ontbreekt het vignet vaak en moet je er dus zelf voor zorgen. Overleg sowieso altijd eerst met de verhuurder van het voertuig.
Oostenrijk riep twee groepen voertuigen in het leven waarvoor je een voor allebei geschikt tolvignet kan aankopen, natuurlijk het gemakkelijkst en snelst door ons:

1. motoren;

2. motorvoertuigen met een gewicht tot 3.500 kg

Voor beiden heb je maar één wegenvignet nodig. Voor motoren betaal je minder. Voor een caravan of aanhanger is een apart vignet niet wettelijk verplicht. Een mobilhome die onder de 3.500 kilogram blijft, blijft ook bij het reguliere vignet. Het is enkel en alleen het type voertuig en het gewicht ervan die bepalen welk vignet je moet bezitten. Het aantal assen heeft, in tegenstelling tot in heel wat andere landen, geen invloed op je al dan niet tolplicht.

Voor zwaardere voertuigen kan je een zogenaamde GO BOX aanschaffen bij de Asfinag, alsook bij een aantal tankstations, vooral langs de autosnelwegen.

Vignet Oostenrijk: waar kopen? - Waar kan je het Oostenrijk vignet bestellen?

Digitaal vignet Oostenrijk kopen

Je digitale vignet wordt zoals al vermeld elektronisch gekoppeld aan het kenteken van je wagen. Je moet dit vignet dus voor de meeste chauffeurs gelukkig niet op je voorruit plakken. Wil je een digitaal vignet dat direct geldig is maak dan gebruik van onze dienst.

Vul al je gegevens in het formulier op onze site in. Dan beschikken wij meteen over alle informatie die we nodig hebben om het zoals bekend het verplichte vignet voor jou te registreren in de database van de Oostenrijkse snelwegbeheerder, de Asfinag.

Opmerking: we rekenen, zoals je wellicht al wel te weten bent gekomen, voor het uitvoeren van deze volledige procedure slechts een kleine vergoeding aan. Binnen enkele minuten nadat je de informatie ingediend hebt en ook je vignet hebt betaald, ontvang je een officieel aankoopbewijs. Dit vignet is direct geldig en er geldt dus geen wachttijd van 18 dagen

Aanvragen werkt heel simpel. Zodra we jouw aanvraag en betaling hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag. 

Onderweg in Duitsland

Er zijn reizigers, toeristen en andere chauffeurs die nog altijd liever een fysieke sticker op hun voorruit plakken. Bij een aantal tankstations langs de autobahn in Duitsland kan je zo’n traditionele fysieke sticker kopen. Op de site van de Asfinag vind je de verkooppunten.

Aan de grens

Ook net voor de grens kan je in tankstations je vignet kopen. Het is hier echter niet leuk om in de rij staan te wachten. Gedurende drukke reisperioden, waaronder de wintersport of de zomervakantie, kan de wachttijd bovendien stijgen. Vorig jaar was bij deze verkooppunten de voorraad vignetten meermaals uitverkocht. Als gevolg moest je zonder vignet het land in.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen