Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Vignet Slowakije

Het officiële tolvignet voor Slowakije
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Vignet Slowakije - Auto (10 dagen)20 X
Vignet Slowakije - Auto (1 maand)30 X
Vignet Slowakije - Auto (1 jaar)75 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (10 dagen)20 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 maand)30 X
Vignet Slowakije - Aanhanger / caravan / vouwwagen (1 jaar)75 X
* Direct beschikbaar

Verplicht wegenvignet voor Slowakije

Wanneer je met de auto op vakantie naar Slowakije gaat, is het belangrijk dat je voor de reis een vignet voor Slowakije te kopen. Indien je tijdens je autovakantie gebruik wilt maken van de snelwegen in Slowakije, is het verplicht om met een autobaan vignet Slowakije te rijden. Ook wanneer je enkel door Slowakije reist, heb je een vignet nodig voor het land. Neem dus geen risico en ga nooit zonder autovignet op vakantie! Je riskeert namelijk een boete wanneer je zonder vignet door Slowakije rijdt.

Welk tolvignet heb ik nodig?

Het is verplicht om tol te betalen in Slowakije. Deze tol betaal je door middel van een autovignet. Voor alle personenauto's, bestelauto's, en campers geldt een vignet plicht. Welk vignet het voordeligst is, is afhankelijk van de frequentie en de lengte van jouw vakantie. Wanneer je een keer per jaar een weekje op vakantie naar Slowakije gaat, dan heb je voldoende aan een 10-dagen vignet. Maar wanneer je langer gaat, is het misschien verstandig om een 30-dagen vignet aan te schaffen. Voor de reizigers die meerdere keren paar met de auto naar Slowakije gaan, is het misschien voordelig om een jaarvignet aan te schaffen. Op deze manier kun je ten aller tijden naar het land toe. Twijfel je nog? Via ons bestelproces kun je eenvoudig de tol berekenen. Vul enkel de aankomst- en vertrekdatum van je reis in, en onze tool rekent voor je uit welke optie voor jou voordelig is. Ook is het belangrijk om te weten welk voertuig je rijdt. In Slowakije wordt hier namelijk onderscheid tussen gemaakt ten opzichte van de vignetten. Het eerste voertuigcategorie zijn voertuigen met een toegestane maximummassa tot en met 3500 kg. Hiernaast heb je voertuigen met aanhanger of caravan die zwaarder zijn dan de toegestane maximummassa van 3500 kg. Heb je een aanhangwagen, maar is het voertuig en de aanhangwagen NIET zwaarder dan 3500 kilogram, dan is een autovignet voldoende. In het geval dat het zwaarder is dan de toegestane maximummassa heb je voor beide items (auto + aanhangwagen) een vignet nodig.

Elektronisch vignet Slowakije bestellen

Het vignet voor Slowakije komt niet meer in de sticker variant. Deze is namelijk vervangen door het digitaal vignet. Nadat je de aanvraag succesvol hebt afgerond, registeren wij het kenteken van jouw auto aan het digitale vignet. In de Slowaakse database staat dan geregistreerd dat je tol hebt betaald, en kun je eenvoudig doorrijden bij de tolpoortjes. Je krijgt dan ook geen sticker thuis bezorgd! Wel ontvang je van ons een aankoop bevestiging via de mail. Indien je op werkdagen voor 17:00 besteld ontvang je de aankoop bevestiging dezelfde dag nog in je mail. Bij ons hoef je geen 18 dagen te wachten maar kun je gelijk op vakantie. Neem geen risico en bestel nu jouw wegenvignet voor Slowakije. De kosten voor een vignet gaan vanaf €20 voor een 10-daags vignet.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen