Duitsland

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Implicit conversion from float 3.5 to int loses precision

Filename: country/country.php

Line Number: 70

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/frontend/country/country.php
Line: 70
Function: array_slice

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/controllers/Country.php
Line: 24
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/index.php
Line: 365
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Implicit conversion from float 3.5 to int loses precision

Filename: country/country.php

Line Number: 71

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/views/frontend/country/country.php
Line: 71
Function: array_slice

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/application/controllers/Country.php
Line: 24
Function: view

File: /var/www/vhosts/wegenvignet.be/httpdocs/index.php
Line: 365
Function: require_once

  • Op reis in of door Duitsland met de auto? Lees wat je moet weten!
  • Milieusticker Duitsland
  • Tolvignet Duitsland
  • Dit moet je verplicht bij je hebben in je auto in Duitsland.
  • Tanken in Duitsland: hoe werkt dat?
  • Verkeersregels in Duitsland
  • Verkeersboetes in Duitsland
1

Op reis in of door Duitsland met de auto? Lees wat je moet weten!

Duitsland is zowat onze belangrijkste handelspartner en heel veel Vlamingen gaan er vaak naartoe. Voor vakantie, voor werk of om verder te reizen naar bijvoorbeeld Denemarken, Polen, Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Voordat je met de auto naar Duitsland gaat, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels in het verkeer. Want ondanks dat er ook veel overeenkomsten zijn, zijn er wel degelijk verschillen tussen Vlaanderen en Duitsland.


De Duitse umweltzoneWe zetten enkele belangrijke zaken over het reizen met auto, mobilhome of busje voor je op een rij. We vertellen je ook over tol in Duitsland, verkeersregels en tanken. Ook vind je hier alle informatie over de Duitse milieusticker, die je ook via deze site kan kopen.

Vignetprijzen

Milieuvignet voor Duitsland
€ 12,95
2

Milieusticker Duitsland

Laten we maar meteen met laatstgenoemde beginnen: de Duitse milieusticker. De Duitse ‘Umwelzones’ zijn een bekend en groeiend fenomeen. Steeds meer Duitse steden kiezen er voor om het centrum of delen daarvan en andere wijken om te vormen tot een milieuzone. Dat is een gebied waar je met je voertuig alleen mag komen als je over een (groene) milieusticker beschikt.

Je riskeert een flinke boete als je een milieuzone binnenrijdt zonder dat er een groene sticker op je voorruit geplakt zit! Die boete bedraagt ongeveer 80 euro. Als je weet dat je het milieuvignet op deze site aanschaft voor (eenmalig!) 12,50 euro, dan kan je dat risico eigenlijk niet nemen.

Bestel de groene Duitse milieusticker hier en betaal bijvoorbeeld met iDeal.
Direct een milieusticker bestellen.

In alle Duitse steden is een milieusticker verplicht.

Direct bestellen
3

Tolvignet Duitsland

In veel landen is een tolvignet een verplicht document om mee te nemen op reis. Voor Duitsland geldt dit (nog) niet, al is er wel sprake van om voor personenauto’s, motoren en busjes een tolsysteem in te voeren. Voor het vrachtvervoer geldt de tolverplichting al. De invoering voor personenauto’s, motoren en busjes is uitgesteld tot minimaal oktober 2020, maar er bestaat een grote kans dat ook die ideeën het niet gaan halen.

de milieusticker is verplicht in Duitsland

Hier kan je lezen wat de plannen zijn met het Duitse tolvignet.

4

Dit moet je verplicht bij je hebben in je auto in Duitsland.

Wanneer je in Duitsland gaat rijden met je auto, moet je een aantal zaken verplicht bij je hebben. We zetten deze verplichte zaken graag voor je op een rij en geven er meer uitleg over.

Neem voor je reis naar Duitsland in ieder geval standaard een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos mee. Meer weten? Hier lees je alles.
Vragen over de Duitse milieusticker?

Vragen over de Duitse milieusticker?

We helpen je graag.

5

Tanken in Duitsland: hoe werkt dat?

Tanken in Duitsland is niet alleen een begrip. Veel mensen die in de Oostkantons wonen, tanken vaak vlak over de grens, omdat de brandstof in Duitsland vaak goedkoper is dan in Vlaanderen. Het is ook vergelijkbaar met tanken in Vlaanderen. Brandstof is vrij algemeen verkrijgbaar.

Wel heten de soorten brandstof soms net iets anders dan in Vlaanderen. We helpen je hier graag mee met een volledig overzicht en meer informatie over tanken in Duitsland.
6

Verkeersregels in Duitsland

Veel verkeersregels die in Vlaanderen gelden, gelden ook voor Duitsland. Maar natuurlijk zijn er ook verschillen. We geven je een uitgebreid overzicht, met details over voorrangsregels, alcoholgebruik, inhalen en de maximum snelheid.

Lees de details hier.
7

Verkeersboetes in Duitsland

Verkeersboetes in Duitsland kunnen flink oplopen. Bij snelheidsovertredingen, door rood licht rijden en overtreding van het inhaalverbod kan de boete oplopen van ongeveer 20 euro tot veel honderden euro’s. Ook heeft de Duitse politie het recht om je rijbewijs (tijdelijk) in te nemen.

Ook op andere overtredingen (parkeerovertreding, rijden zonder gordel, gebruik mobiele telefoon tijdens het rijden) staan vaak fikse boetes. Meer weten? Lees het hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen