Bulgarije

  • Per auto naar Bulgarije? Lees hier alles wat je moet weten!
  • Bulgarije: tol en tolvignet
  • Naar Bulgarije? Neem dit altijd mee in je auto.
  • Tanken in Bulgarije: hoe gaat dat in zijn werk?
  • Verkeersregels in Bulgarije
  • Verkeersboetes in Bulgarije
1

Per auto naar Bulgarije? Lees hier alles wat je moet weten!

Bulgarije wordt als vakantieland steeds populairder. Veel Vlamingen trekken naar dit Oost-Europese land om hun zomervakantie door te brengen. Ook als wintersportbestemming is Bulgarije steeds meer in trek. Dat komt omdat het een relatief goedkope vakantiebestemming is. Eén van de favoriete manieren om op vakantie te gaan naar Bulgarije, is per auto.


Poland toll: who has to pay it Spanje?Bulgarije wordt als vakantieland steeds populairder. Veel Vlamingen trekken naar dit Oost-Europese land om hun zomervakantie door te brengen. Ook als wintersportbestemming is Bulgarije steeds meer in trek. Dat komt omdat het een relatief goedkope vakantiebestemming is. Eén van de favoriete manieren om op vakantie te gaan naar Bulgarije, is per auto.

Vignetprijzen

Week vignet Bulgarije
€15.95
Maand vignet Bulgarije
€22.95
3 maanden vignet Bulgarije
€35.95
2

Bulgarije: tol en tolvignet

In Bulgarije is tol betalen verplicht als je met je voertuig door het land rijdt. Zowel Bulgaren als buitenlandse bezoekers betalen in het land tol. Je kan de tol zien als je wegenbelasting.

Ook bij sommige grensovergangen moet je tol betalen om Bulgarije in te komen.

Elke bestuurder in Bulgarije moet een tolvignet mee hebben, ook buitenlanders. Sinds 2019 is er een digitaal exemplaar, dat de vorige papieren versie vervangt. Je koopt jouw digitale tolvignet voor Bulgarije via deze site.
Het betalen van tol is verplicht in Bulgarije.

Voldoe aan de Bulgaarse tolverplichting

Direct bestellen
3

Naar Bulgarije? Neem dit altijd mee in je auto.

Net als in andere landen is het in Bulgarije ook verplicht om een aantal zaken mee te nemen in je auto of mobilhome. Allereerst is dat natuurlijk het tolvignet, maar neem verder ook een veiligheidshesje, gevarendriehoek, verbanddoos en
brandblusser mee.
Tol is verplicht in Bulgarije

Lees hier meer over je verplichte uitrusting.

4

Tanken in Bulgarije: hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je met de auto op reis gaat, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je moet tanken. In Bulgarije zijn de meeste brandstofsoorten die in Vlaanderen gebruikt worden ook verkrijgbaar. En ze zijn er bovendien een stuk goedkoper.

We geven een overzicht van de meest voorkomende brandstoffen voor auto’s en
hoe je kan betalen.
Vragen over het Bulgaarse vignet?

Vragen over het Bulgaarse vignet?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels in Bulgarije

Veel verkeersregels die in Vlaanderen gelden, zijn ook in Bulgarije geldig. Maar er zijn natuurlijk verschillen. We geven op deze pagina een overzicht van de belangrijkste regels en de verschillen tussen de Bulgaarse en Vlaamse voorschriften in het verkeer.

Eén van de regels in Bulgarije is dus dat je (verplichte) autobelasting betaalt met je tolvignet (die je hier kan bestellen).
6

Verkeersboetes in Bulgarije

Net als in Vlaanderen kan je in Bulgarije ook boetes krijgen voor verkeersovertredingen. Bij snelheidsovertredingen kan je een boete krijgen vanaf 10 euro. Maar het is ook mogelijk dat je je rijbewijs tot 3 maanden kwijt bent! Rijd je door rood licht? Reken dan op een boete van 50 euro, of meer!
Meer feiten en fabels over verkeersboetes
in Bulgarije lees je hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen