Vignet Hongarije

Vignet Hongarije

Vignet Hongarije

Bestel hieronder eenvoudig het Hongaarse wegenvignet.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Vignet Hongarije - Auto < 7 personen en < 3,5t (10 dagen)23.95 X
Vignet Hongarije – Auto < 7 personen en < 3,5t (1 maand)34.95 X
Vignet Hongarije – Auto < 7 personen en < 3,5t (1 jaar)189.95 X
Vignet Hongarije – Camper of busje (10 dagen)34.95 X
Vignet Hongarije – Camper of busje (1 maand)49.95 X
Vignet Hongarije – Camper of busje (1 jaar)259.95 X
Vignet Hongarije – Motor (10 dagen)15.95 X
Vignet Hongarije – Motor (1 maand)21.95 X
Vignet Hongarije - Aanhanger (10 dagen)23.95 X
Vignet Hongarije - Aanhanger (1 maand)34.95 X
Vignet Hongarije - Aanhanger (1 jaar)175.95 X
Direct beschikbaar

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Hongarije – heb ik een tolvignet voor Hongarije nodig?

Een zalige vakantie in Hongarije? Dan is het altijd handig om je auto bij je te hebben. En dat kan enkel door de verplaatsing vanuit Vlaanderen met je eigen voertuig te maken: per auto, caravan of camper. Wist je dat je hiervoor een digitaal tolvignet moet regelen, het e-vignet? Zo’n vignet is verplicht op de meeste snelwegen en autosnelwegen in Hongarije. En dat geldt van zodra je de grens met Hongarije passeert, vanuit alle zeven landen die eraan grenzen, waaronder Oostenrijk. Het vignet Hongarije, daar bekend als ‘e-matrica’, wordt beschouwd als een vorm van wegenbelasting. Het maakt niet uit of je echt op vakantie verblijft in Hongarije of er alleen maar passeert naar een ander land: als je met je voertuig van de Hongaarse snelwegen gebruik maakt, heb je zo’n e-vignet nodig. 

Hieronder lees je welke vignetten er zijn en hoe je die kan aanvragen. Via ons bestelproces kan je veilig en snel een vignet Hongarije kopen en meteen zien welk e-vignet voor jou het meest geschikt is. Zo kan je met een gerust hart op weg naar Hongarije. Goede reis!

Tolwegen Hongarije: op welke wegen geldt een tolverplichting?

In Hongarije moet je op de meeste snelwegen tol betalen. Dat geldt voor zo’n beetje alle voertuigen: van auto’s, motoren en campers tot bestelwagens, bedrijfsauto’s, caravans en bussen. Je betaalt tol door een e-vignet te kopen. Daarmee sta je in Hongarije digitaal geregistreerd bij de wegbeheerder en hoef je geen fysieke sticker op je voorruit te kleven.

Image credits: ematrica.nemzetiutdij.hu

Het e-vignet geldt echter niet op álle snelwegen in Hongarije, er zijn ook tolvrije stukken. Maar over het algemeen kan je toch niet om de toltrajecten heen, zeker niet als je een beetje wil opschieten. En heb je dan geen geldig e-vignet, kan je rekenen op een stevige boete die meermaals hoger is dan de kosten van het vignet. Dus wil je met je eigen voertuig naar Hongarije reizen, neem dan geen risico en verzeker je tijdig van een geldig e-vignet!

De tolplicht geldt momenteel voor alle snelwegen die zijn aangegeven met de letter M plus een getal. Zie je dus langs de snelweg bijvoorbeeld M3 of M15 staan, dan weet je dat je hier een e-vignet nodig hebt. Uiteraard vallen alle autosnelwegen hieronder, die trouwens allemaal beginnen in hoofdstad Boedapest. Maar de ringwegen rondom die stad en een aantal andere steden zijn dan weer tolvrij. Op onderstaande kaart zie je alle tolwegen.

Hongarije vignet: kosten en tarieven

Zoals hierboven vermeld is de ‘e-matrica’ een digitaal tolvignet. Je hoeft dus geen sticker op je voorruit te plakken en je krijgt ook geen sticker thuisgestuurd. Het vignet wordt digitaal aan het kenteken van je voertuig gekoppeld. Via e-mail krijg je dan een bevestiging met het aanvraagbewijs. Dit print je af en neem je mee naar Hongarije. Let op: het e-vignet kan je niét in Hongarije zelf kopen! Ben je al onderweg en vergeten om het e-vignet thuis aan te schaffen? Dan kan je bij tankstations in de grensregio nog wel de stickerversie kopen. Die moet je dan uiteraard wél weer op je voorruit plakken. We raden dit af omdat het je vaak onnodig extra tijd kost, terwijl je ook moet uitkijken als je contant betaalt. Je krijgt dan immers vaak wisselgeld in Hongaarse forinten tegen een zeer ongunstige wisselkoers!

De kosten voor het e-vignet Hongarije zijn afhankelijk van twee dingen:

1.    hoe lang je gebruik wil maken van de snelwegen;
2.    in welke categorie jouw voertuig valt.

Hoeveel dagen moet jouw e-vignet gelden?

Net als in Slowakije en enkele andere landen kijken ze in Hongarije naar het aantal dagen dat je er rijdt, en dus niet naar het aantal kilometers.

Er zijn in Hongarije e-vignetten te koop voor een periode van 10 dagen, 1 maand of 1 jaar. Je moet dus eerst bepalen hoe lang en hoe vaak je op reis wil naar Hongarije. Daarna weet je welk vignet er het beste bij je past. Voor eenmalig een weekje vakantie is het 10-dagen vignet natuurlijk ideaal. Duurt jouw reis langer dan 20 dagen? Dan is het voordeliger om een tolvignet te kopen voor 1 maand. Of reis je meerdere keren per jaar naar Hongarije, dan is een e-vignet voor 1 jaar het meest logische. Met als extra voordeel dat je dan het hele jaar over de Hongaarse snelwegen kan rijden zonder tolzorgen!

Los van de vernoemde vignetten bestaan er ook jaarvignetten per regio. Die gelden dus alleen voor een vermelde regio en je mag zoveel regio’s kiezen als je wil. De regiovignetten zijn alleen verkrijgbaar voor een heel jaar, dus niet voor een kortere periode.

Vind je het moeilijk om te kiezen? Keuzestress? Bij ons bestelproces kan je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk e-vignet het voordeligst is. Zo wordt de keuze weer nét even wat makkelijker.

Voor welk voertuig heb je een e-vignet nodig?

Er zijn vijf categorieën voertuigen waarvoor je een e-vignet kan kopen:

1.    motoren;
2.    personenauto’s voor maximaal 7 personen met een massa tot 3.500 kg ;
3.    voertuigen voor meer dan 7 personen en bestelwagens met een massa tot 3.500 kg, alsook campers ongeacht het gewicht;
4.    bussen met een massa boven de 3.500 kg;
5.    aanhangers van voertuigen uit categorie 3 en 4.

Opletten met huurauto’s!

Ga je met een huurauto de weg op? Let dan goed op. Als je het voertuig huurt in Hongarije, dan zit er wellicht wel een milieusticker op. Maar staat de huurwagen in een ander land geregistreerd, dan ontbreekt die sticker vaak en moet je er dus zelf voor zorgen. Overleg dus altijd vooraf met de verhuurder om problemen achteraf te voorkomen.

 
Waar kan je het e-vignet Hongarije kopen?

De ‘e-matrica’ is niet zomaar overal te koop. Uiteraard verkoopt de uitvoerende tolinstantie in Hongarije hem zelf. Maar je kunt het e-vignet ook comfortabel en veilig vooraf bestellen via een betrouwbaar intermediair. Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden. 

Bij de VAB

De VAB kan heel veel voor je regelen als je op reis gaat. Maar een e-vignet voor Hongarije kan je er niet kopen. Regel die dus op een andere manier, liefst ruim voor je vertrekt!

Onderweg

Nader je de Hongaarse grens en kom je erachter dat je vergeten bent om op voorhand je e-vignet te regelen? Dan moet je dat alsnog ter plekke doen. Gelukkig kan dat ook, maar dan wordt het wel een fysieke sticker die je ouderwets op je voorruit moet plakken, en dus geen handig en modern e-vignet. Je kan hiervoor terecht op een beperkt aantal plekken bij grensovergangen, zoals postkantoren en tankstations. Die moeten dan wel open zijn en je moet een geldige betaalkaart bij je hebben. Houd ook rekening met extra wachttijden als je je tolvignet onderweg nog moet regelen. Wil je op reis zonder gedoe en zonder tijd te verliezen? Dan kan je dit soort dingen beter vooraf regelen.

Makkelijk online bij Wegenvignet.be

Veel Vlaamse reizigers bestellen hun e-vignet voor Hongarije slim bij Wegenvignet.be. Lekker snel en makkelijk. Bestel je voor 17 uur, dan landt je tolvignet nog dezelfde dag in je mailbox! Je betaalt bij ons wel iets meer dan op de Hongaarse website, maar daar krijg je veel rust en gemak voor terug. Ons hele bestelproces is eenvoudig en begrijpelijk: wat gegevens invullen, afrekenen en vervolgens wordt alles perfect voor je geregeld. Wel zo fijn, want je hebt zelf al genoeg aan je hoofd als je op reis gaat.

Zodra we jouw aanvraag en betaling ontvangen, gaan we voor je aan de slag. We hebben je kenteken en een paar persoonlijke gegevens nodig om het e-vignet Hongarije aan te vragen. Is jouw aanvraag helemaal compleet en akkoord? Dan sta je automatisch bij de Hongaarse tolinstantie digitaal geregistreerd als bezitter van het e-vignet en kan je officieel de Hongaarse wegen op! We raden je wel aan om het e-vignet enige tijd te bewaren als bewijsmateriaal, mocht je ooit een onterechte verkeersboete op je deurmat vinden.

Hieronder vind je de kosten voor het e-vignet Hongarije. Die zijn bij ons altijd inclusief aanvraag, afhandeling en registratie. Je kan bij ons veilig en snel online betalen met Bancontact, Paypal of Creditcard. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Categorie                       10 dagen                       1 maand                         1 jaar                       Regiovignet                    
         
         

Tolwegen Hongarije – controle en boetes

De Hongaarse overheid checkt continu of iedereen die de tolwegen gebruikt wel een e-vignet heeft. Via strategisch opgestelde slimme camera’s langs de snelwegen wordt elk kenteken gescand en gecontroleerd. En dat gebeurt al meteen als je met je voertuig ergens de grens passeert! Heb jij als eigenaar van het voertuig geen geldige e-vignet registratie? Dan krijg je zonder enige twijfel een boete, die meermaals hoger is dan de vignetprijs! Zo’n Hongaarse boete wordt echt bij jou geïnd, plus extra hoge kosten als je niet op tijd betaalt.

Ons advies: reken uit hoe lang je in Hongarije bent en kies het juiste e-vignet (10 dagen, 1 maand, 1 jaar of het regiovignet). En neem het een beetje ruim, dan zit je altijd goed.

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen