Hongarije

  • Met de auto naar Hongarije? Hier moet je aan denken.
  • Tol in Hongarije: verplicht vignet hier verkrijgbaar!
  • Rijden in Hongarije? Dit moet je bij je hebben
  • Tanken in Hongarije: wat je moet weten
  • Verkeersregels in Hongarije
  • Hongaarse verkeersboetes
1

Met de auto naar Hongarije? Hier moet je aan denken.

Hongarije is voor veel Vlamingen een mooie vakantiebestemming. Logisch, want behalve dat het een mooi land is, is het leven in Hongarije ook nog eens goedkoop als je het met Vlaanderen vergelijkt. Daarom gaan veel landgenoten naar het Centraal- Europese land op vakantie.


Met de auto naar HongarijePlan jij net als veel landgenoten binnenkort een reis naar Hongarije met de auto? Dan wil je vast alles weten over het rijden in dit land. Natuurlijk zijn er verschillen met Vlaanderen. Die bespreken we hieronder graag met je.

Vignetprijzen

10 dagen vignet Hongarije
€21.95
Maand vignet Hongarije
€31.95
1 jaar vignet Hongarije
€189.95
2

Tol in Hongarije: verplicht vignet hier verkrijgbaar!

Voor het gebruik van de autoweg in Hongarije ben je verplicht een tolvignet aan te schaffen. In tegenstelling tot veel andere landen, hoef je het vignet niet fysiek op je voorruit te plaatsen. Je koopt het vignet digitaal en controle gebeurt aan de hand van je kenteken.

In Hongarije zijn alle snelwegen tolwegen, dit zijn de wegen die zijn aangegeven door een M met daarachter een cijfer. Voor sommige delen van die snelwegen geldt een tolvrijstelling.
Lees hier alle informatie over tol in Hongarije. Voor het aankopen van het digitale Hongaarse tolvignet ben je hier zeker op het juiste adres: je doet dat eenvoudig met de knop hierboven.
Het betalen van tol is verplicht in Hongarije

Voldoe aan de Hongarije tolverplichting

Direct bestellen
3

Rijden in Hongarije? Dit moet je bij je hebben

Zoals heel veel landen heeft ook Hongarije een aantal zaken die automobilisten (en bestuurders van bijvoorbeeld mobilhomes of busjes) verplicht bij zich moeten hebben. Die zaken hebben vooral te maken met veiligheid. Denk aan een veiligheidshesje, een gevarendriehoek en een verbanddoos.
Tol is verplicht in Hongarije

Meer details hierover lees je op deze uitgebreide pagina.

4

Tanken in Hongarije: wat je moet weten

Als je je auto meeneemt naar Hongarije, ontkom je er natuurlijk niet aan dat je moet tanken. Gelukkig kan je de meeste in Vlaanderen gebruikte brandstofsoorten ook in Hongarije vinden.
hoe je kan betalen.

Wel zijn er natuurlijk een aantal zaken waarin het in Hongarije nét iets anders gaat. Over alle zaken rondom tanken in Hongarije hebben we een apart overzicht gemaakt.
Vragen over het Hongarije vignet?

Vragen over het Hongarije vignet?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels in Hongarije

Wat is de maximumsnelheid? Hoe zit het met winterbanden en milieuzones en welke regels gelden binnen en buiten de bebouwde kom? Net als in Vlaanderen gelden in Hongarije ook regels die je moet volgen als je in het verkeer komt.

Gelukkig hoef je niet een heel regelboekje uit je hoofd te leren als je naar Hongarije gaat, want de meeste regels komen overeen met die in Vlaanderen. Maar er zijn wel verschillen. We zetten de belangrijkste regels voor je op een rij.
6

Hongaarse verkeersboetes

Stel: je overtreedt in Hongarije een verkeersregel (bijv. verkeerd parkeren, door rood rijden of te hard rijden). Hoe zit het dan met de verkeersboetes die je worden opgelegd? Over minimum- en maximumtarieven, de betaaltermijn en andere zaken rond bekeuringen vertellen we je hier meer.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen