Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Slovenië.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg25.95 X
Vignet Slovenië - Motor19.95 X
Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras49.95 X
Leverbaar in 1 - 5 werkdagen

Vignet Slovenië: verplicht op alle snelwegen

In Slovenië is een vignet verplicht om gebruik te maken van de autosnelwegen én autowegen. In Slovenië betaal je tol door middel van een autovignet. Dit kan je online kopen via deze site, waarna je deze binnen enkele dagen krijgt thuisbezorgd.

Verplicht voor gemotoriseerd verkeer

Deze tolverplichting geldt voor al het gemotoriseerd vervoer: personen- en bestelauto’s en campers. Ook motoren moeten een tolvignet hebben.

Voor voertuigen met vier wielen geldt een maximum toelaatbaar gewicht van 3.500 kg. Reis jij met een caravan of aanhangwagen naar Slovenië en blijf je onder de 3,5 ton? Dan heb je geen extra vignet nodig voor de aanhanger. Voor voertuigen boven de 3.500 kg zijn aparte vignetten en tolkastjes beschikbaar.

Welk type vignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op vakantie naar Slovenië, dan is een 7-daags vignet voldoende. Ook kan je kiezen voor een vignet voor 1 of 6 maanden. Ga je meer per jaar naar Slovenië, kies je best voor een éénjarig vignet.

Waar koop je het vignet Slovenië?

Je kan het vignet via verschillende kanalen aanschaffen. Het is zowel online als onderweg te kopen. De VAB verkoopt het vignet voor Slovenië niet.

Online bij wegenvignetten

Via het menu bovenaan deze pagina kan je meteen een officieel Slovenië vignet bestellen. Betaling kan met alle bekende online betaalmethoden waaronder Bancontact, Paypal of een kredietkaart. Binnen enkele dagen krijg je het vignet thuisbezorgd met Bpost. Groot voordeel is dat je het dan voor vertrek in huis hebt.

Onderweg in Duitsland of Slovenië

Onderweg is het vignet in 2021 bij tankstations in Oostenrijk te koop. Dit zijn de tankstations vlak voor de Sloveense grens. Een andere optie is om de vignetten te kopen bij postkantoren en grotere kiosken in het land zelf. In de grensstreek is het vignet soms ook verkrijgbaar bij benzinestations en supermarkten. 

Let op: je hebt een vignet nodig zodra je de grens over gaat met je auto. Dat betekent dat je wellicht een stukje zonder vignet in Slovenië rijdt. De kans bestaat dat je direct een boete krijgt. Wij adviseren je om altijd een tolvignet voor Slovenië te kopen. De boetes voor het ontbreken van een tolvignet bedragen minimaal 300 euro. 

Slovenië: op alle wegen een tolvignet!

Het is vrijwel onmogelijk om de verplichte tol in Slovenië te ontlopen. Alle grote nationale wegen vanuit de omliggende landen zijn tolplichtig. De kans is heel groot dat je onbewust op één van de Sloveense snelwegen terecht komt. Zeker als je door de Karawankentunnel vanuit Oostenrijk komt, ontkom je er niet aan. Hieronder een visuele weergave van de tolwegen in Slovenië.

Image credits: Dars.si

Kosten Tolvignet Slovenië

De prijs voor het vignet is afhankelijk van de tolklasse waarin je voertuig valt en de reisperiode in het land. 
Het jaarvignet voor Slovenië is altijd geldig van 1 december van het voorgaande jaar tot 31 januari van het volgende jaar. In totaal is het dus 14 maanden geldig. 
Een ‘7 dagen vignet’ is altijd 7 opeenvolgende dagen geldig vanaf de dag die op het vignet staat. Hieronder vind je de tarieven voor de Sloveense vignetten in 2021:

Vignet voor motor

•    7 dagen: 19,95 euro
•    6 maanden: 59,95 euro
•    1 jaar:  69,95 euro

Vignet voor auto, camper inclusief eventueel caravan – klasse 2a

•    7 dagen: 25,95 euro
•    1 jaar: 129,95 euro

Vignet voor hoge voertuigen – klasse 2b

•    7 dagen:  49,95 euro
•    1 jaar:  249,95 euro

Hoge voertuigen zijn hoger dan 1,3 meter, gemeten vanaf de vooras. Voertuigen zwaarder dan 3.500 kg hebben een tolkastje nodig op de Sloveense tolwegen.
Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kan je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt kiezen toch iets gemakkelijker.

 

Waar moet ik het vignet voor Slovenie kleven?

Alle vignetten die bij ons worden besteld, komen binnen enkele dagen aan. Wanneer je het vignet in huis hebt, dien je deze op de vooruit van je auto te kleven. 

Het wegenvignet kleven auto + camper

Het vignet voor Slovenie dient aan de binnenkant van de voorruit gekleefd te worden. Dit mag op drie verschillende plekken:
1. Achter de spiegel, midden-boven van het autoraam.
2. Aan de bestuurderskant, links-onder in de hoek.
3. Aan de bestuurderskant, rechts-boven in de hoek.

Het autobahnvignet plakken motor
Een vignet voor de motor dient goed zichtbaar te zijn. Je kan het vignet op de tank kleven, op de kuip of op het windscherm.

Let op! Oude vignetten voor Slovenie moeten eerst verwijderd worden voordat een nieuw vignet wordt geplaatst.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen