Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Vignet Slovenië

Bestel hieronder eenvoudig je vignet voor Slovenië.
Geef hieronder aan wanneer het vignet in dient te gaan.
Selecteer een product
VignetPrijsAantal
Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (7 dagen)24.95 X
Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (1 maand)40.95 X
Vignet Slovenië - Auto of camper < 3500 kg (1 jaar)134.95 X
Vignet Slovenië - Motor (7 dagen)12.5 X
Vignet Slovenië - Motor (6 maand)40 X
Vignet Slovenië - Motor (1 jaar)70 X
Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (7 dagen)40.95 X
Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (1 maand)72.95 X
Vignet Slovenië - Hoog voertuig -> 1,3 m vooras (1 jaar)255.95 X
Snelste levering van België

Bestellingen die na 01:00 s'nachts worden geplaatst worden de volgende ochtend om 06:00 behandeld.

Vignet Slovenië: verplicht op alle snelwegen

In Slovenië is een vignet verplicht om gebruik te maken van de autosnelwegen én autowegen. In Slovenië betaal je tol door middel van een autovignet. Dit kan je online kopen via deze site. Doe je dit voor 22:00 uur dan wordt het nog dezelfde dag geleverd.

Verplicht voor gemotoriseerd verkeer

Deze tolverplichting geldt voor al het gemotoriseerd vervoer: personen- en bestelauto’s en campers. Ook motoren moeten een tolvignet hebben.

Voor voertuigen met vier wielen geldt een maximum toelaatbaar gewicht van 3.500 kg. Reis jij met een caravan of aanhangwagen naar Slovenië en blijf je onder de 3,5 ton? Dan heb je geen extra vignet nodig voor de aanhanger. Voor voertuigen boven de 3.500 kg zijn aparte vignetten en tolkastjes beschikbaar.

Welk type vignet voordelig is, hangt af van de lengte en frequentie van de reis. Ga je eens per jaar een week op vakantie naar Slovenië, dan is een 7-daags vignet voldoende. Ook kan je kiezen voor een vignet voor 1 of 6 maanden. Ga je meer per jaar naar Slovenië, kies je best voor een éénjarig vignet.

Waar koop je het vignet Slovenië?

Je kan het vignet via verschillende kanalen aanschaffen. Het is zowel online als onderweg te kopen. De VAB verkoopt het vignet voor Slovenië niet.

Online bij Wegenvignet.be

Via het menu bovenaan deze pagina kan je meteen een officieel Slovenië vignet bestellen. Betaling kan met alle bekende online betaalmethoden waaronder Bancontact, Paypal of een kredietkaart. Wij leveren het officiele digitale vignet voor Slovenië. Groot voordeel is dat je het dan voor vertrek in huis hebt of zelfs onderweg kunt kopen.

Onderweg in Duitsland of Slovenië

Onderweg is het vignet in 2022 bij tankstations in Oostenrijk te koop. Dit zijn de tankstations vlak voor de Sloveense grens. Een andere optie is om de vignetten te kopen bij postkantoren en grotere kiosken in het land zelf. In de grensstreek is het vignet soms ook verkrijgbaar bij benzinestations en supermarkten. 

Let op: je hebt een vignet nodig zodra je de grens over gaat met je auto. Dat betekent dat je wellicht een stukje zonder vignet in Slovenië rijdt. De kans bestaat dat je direct een boete krijgt. Wij adviseren je om altijd een tolvignet voor Slovenië te kopen. De boetes voor het ontbreken van een tolvignet bedragen minimaal 300 euro. 

Slovenië: op alle wegen een tolvignet!

Het is vrijwel onmogelijk om de verplichte tol in Slovenië te ontlopen. Alle grote nationale wegen vanuit de omliggende landen zijn tolplichtig. De kans is heel groot dat je onbewust op één van de Sloveense snelwegen terecht komt. Zeker als je door de Karawankentunnel vanuit Oostenrijk komt, ontkom je er niet aan. Hieronder een visuele weergave van de tolwegen in Slovenië.

Image credits: Dars.si

Kosten Tolvignet Slovenië

De prijs voor het vignet is afhankelijk van de tolklasse waarin je voertuig valt en de reisperiode in het land. 
Het jaarvignet voor Slovenië is altijd geldig van 1 december van het voorgaande jaar tot 31 januari van het volgende jaar. In totaal is het dus 14 maanden geldig. 


Een ‘7 dagen vignet’ is altijd 7 opeenvolgende dagen geldig vanaf de dag die op het vignet staat. Hieronder vind je de tarieven voor de Digitale Sloveense vignetten in 2022:

Tarief 7 dagen 1 maand 1 jaar
Motoren - Tol class 1 € 12,99 € 35,99 € 39,99
Auto of camper < 3.5 T € 19,99 € 35,99 € 119,99
Hoog voertuig - > 1.3 M vooras € 35,99 € 65,99 € 229,99

Hoge voertuigen zijn hoger dan 1,3 meter, gemeten vanaf de vooras. Voertuigen zwaarder dan 3.500 kg hebben een tolkastje nodig op de Sloveense tolwegen.


Geen keuze kunnen maken? Bij ons bestelproces kan je eenvoudig berekenen hoeveel dagen je nodig hebt en welk vignet het voordeligst is. Zo wordt kiezen toch iets gemakkelijker.

 

Waar moet ik het vignet voor Slovenie kleven?

Alle vignetten die bij ons voor 20:00 worden besteld, worden de vignetten dezelfde dag nog verstuurd. Het is een digitaal vignet Slovenië: kleven op je voorruit is dus niet nodig. 

0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen