Roemenië

  • Met de auto naar Roemenië: dit moet je weten
  • Vignet en tol in Roemenië
  • Verplicht meenemen in de auto in Roemenië
  • Tanken in Roemenië? Denk hieraan.
  • Roemenië: verkeersregels uitgelegd
  • Verkeersboetes in Roemenië
1

Met de auto naar Roemenië: dit moet je weten

Plan je een autoreis naar Roemenië? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben immers alle nodige informatie bij elkaar gezet om op een goede manier met de auto naar het Oost-Europese land te gaan.Reizen naar Roemenie met de autoWe vertellen je waar je aan moet denken: verschillen in verkeersregels met Vlaanderen, hoe je in Roemenië moet tanken en natuurlijk ook over het verplichte tolvignet.

Vignetprijzen

7 Dagen vignet voor Roemenië
€6.95
Maand vignet voor Roemenië
€12.95
Jaarvignet voor Roemenië
€14.95
2

Vignet en tol in Roemenië

Laten we daar maar meteen mee beginnen, ook omdat je via onze site gemakkelijk je tolvignet voor Roemenië kan bestellen.

Voor alle motorvoertuigen (met uitzondering van motors) geldt in Roemenië de plicht om een elektronisch tolvignet te kopen. Let op: hier wordt stevig op gecontroleerd in het land.
Dat gebeurt door bijvoorbeeld camera’s langs de weg of door de politie. Je riskeert een boete die kan oplopen tot wel 1.000 euro als je zonder vignet wordt betrapt. Neem dus geen risico en koop hier snel een tolvignet voor Roemenië!
Bestel alvast het Roemeense vignet.

Het Roemeense tolvignet alvast hier bestellen

Direct bestellen
3

Verplicht meenemen in de auto in Roemenië

Ga je naar Roemenië met de auto? Dan moet je een aantal zaken verplicht bij je hebben. In veel landen geldt de verplichting om een gevarendriehoek in de auto te hebben, in Roemenië zijn dat er zelfs twee!

Het e vignet in Roemenië is verplicht

Meer over dingen die je bij je moet hebben, lees je in ons overzicht.

4

Tanken in Roemenië? Denk hieraan.

Hoe zit het met tanken in Roemenië? Welke brandstofsoorten kan je in het land moeiteloos vinden en tanken? En met welke zal je meer problemen hebben?

Dat vind je in ons overzicht, waarin we je alles vertellen over brandstof in Roemenië.
Vragen over het Roemeense vignet?

Vragen over het Roemeense vignet?

We helpen je graag.

5

Roemenië: verkeersregels uitgelegd

Elk land heeft eigen verkeersregels en Roemenië is daarop geen uitzondering. Zo is het in het land absoluut verboden om met alcohol op achter het stuur te kruipen. Ook mag je geen mobiele telefoon met de hand bedienen.

Over alle verkeersregels in Roemenië hebben we een uitgebreide informatiepagina geschreven. Lees dit voor je in het land de weg op gaat!
6

Verkeersboetes in Roemenië

Stel dat je in Roemenië als bestuurder met de politie te maken krijgt omdat je een verkeersovertreding hebt gemaakt. Hoe gaat dat dan in zijn werk? En hoe gaan de Roemenen om met verkeersboetes? Hoe hoog zijn ze en hoe kun je bezwaar aantekenen?

Lees er alles over op deze speciale pagina.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen