Frankrijk

  • Per auto naar Frankrijk? Dit moet je weten!
  • Milieuzones en -stickers
  • Verplicht mee in je auto
  • Hoe gaat tanken in Frankrijk in zijn werk?
  • Verkeersregels in Frankrijk
  • Franse verkeersboetes uitgelegd
1

Per auto naar Frankrijk? Dit moet je weten!

Frankrijk is bij de Vlamingen erg populair als vakantieoord. Bovendien is deze bestemming niet ver. Daardoor kiezen veel Vlamingen ervoor om met hun auto naar Frankrijk te rijden. Daar komen enkele dingen bij kijken. Hier verneem je er alles over.


De Duitse umweltzoneKoester je leuke plannen voor een autovakantie naar Frankrijk? Of moet je met je auto voor een zakenreis naar onze zuiderburen? Dan moet je op de hoogte zijn van hoe het verkeer daar geregeld is. In dit artikel verzamelen we meer informatie over bijvoorbeeld tanken en milieuzones. Hier vind je alles op een rijtje.

Direct bestellen

Milieuvignet Frankrijk
€ 19,95
2

Milieuzones en -stickers

In Frankrijk zijn er zowel permanente milieuzones als tijdelijke. Steden en departementen kunnen die zones instellen wanneer de luchtkwaliteit onder bepaalde normen komt. Lees: wanneer de luchtvervuiling te groot is.
Frankrijk telt maar liefst zes categorieën milieustickers. Die hebben elk een eigen cijfer en kleur, afhankelijk van het type voertuig en de CO2-uitstoot ervan.

Je kan voor jouw voertuig bij ons je milieusticker bestellen. Dat doe je hier.

Direct een milieusticker bestellen.

In alle Duitse steden is een milieusticker verplicht.

Direct bestellen
3

Verplicht mee in je auto

Op de Franse wegen moeten chauffeurs enkele zaken rond veiligheid altijd bij zich hebben. Dat is verplicht. Net als in veel andere landen gaat het hier om een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. Lange tijd was je er ook verplicht om een eigen alcoholtest bij te hebben, maar dat is sinds mei 2020 niet meer nodig.

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

Over wat de plannen zijn met het Duitse tolvignet, kun je hier meer lezen.

4

Hoe gaat tanken in Frankrijk in zijn werk?

De brandstofprijzen zijn in Vlaanderen en Frankrijk niet dezelfde. Zelfs de benaming van de diverse autobrandstoffen verschilt. Als je over de Franse wegen rijdt, wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je de juiste benzine of andere brandstof tankt.

Een overzicht van alles wat met tanken in Frankrijk te maken heeft, lees je hier.

Vragen over de Duitse milieusticker?

Vragen over de Duitse milieusticker?

We helpen je graag.

5

Verkeersregels in Frankrijk

Elk land heeft zijn eigen verkeersregels. De regels in Vlaanderen verschillen met die in Frankrijk. Dat verschil is logisch, want in Frankrijk zijn er bijvoorbeeld bergen en in Vlaanderen niet. Maar waar je ook rijdt, je wil wel met zekerheid weten aan welke regels je je moet houden, ook in Frankrijk.

Op welke manier verschillen de Franse regels met de Vlaamse en hoe komen ze dan weer met elkaar overeen?
6

Franse verkeersboetes uitgelegd

Ongetwijfeld doe je je best om in Frankrijk alles volgens de verkeersregels te doen. Toch kan het gebeuren dat je een regel of wet overtreedt. Daarom is het niet slecht om te weten hoe het er aan toe gaat met de inning van verkeersboetes.

Hoe de Franse politie te werk gaat bij verkeersovertredingen, lees je hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen