Oostenrijk

  • Op reis naar Oostenrijk met de auto? Hier alle informatie
  • Tolwegen en vignet
  • Verplicht in de auto in Oostenrijk
  • Tanken in Oostenrijk
  • Oostenrijkse verkeersregels
  • Oostenrijkse verkeersboetes: de feiten
1

Op reis naar Oostenrijk met de auto? Hier alle informatie

Oostenrijk: zowel voor de wintersport als in de zomer is het een geliefd vakantieland. En vaak gebeurt zo’n reis met de eigen auto. Misschien ben jij van plan om naar Oostenrijk te trekken met je auto? Dan krijg je natuurlijk te maken met de lokale verkeersregels, het tanken in Oostenrijk en ook met de tolwegen.


reizen met de auto naar OostenrijkWe hebben alle praktische informatie voor je verzameld, zodat jij je goed kan voorbereiden op je reis naar Oostenrijk.


Vignetprijzen

10 dagen vignet
€19,95
2 maanden vignet
€37,95


2

Tolwegen en vignet

In Oostenrijk zijn er veel tolwegen. Sterker nog: op alle snelwegen in het land ben je als bestuurder van een motorvoertuig verplicht om een tolvignet te kopen. Er zijn verschillende soorten tolvignetten in Oostenrijk, waarvan de digitale de gemakkelijkste zijn. Je kan je digitale tolvignet hier gemakkelijk aanvragen.

Meer informatie over tol in Oostenrijk vind je hier.

Het digitale vignet voor Oostenrijk in 2024

Op alle Oostenrijkse snelwegen geldt een vignetplicht.

Vignet aanvragen
3

Verplicht in de auto in Oostenrijk

Als je in Oostenrijk een auto of ander voertuig bestuurt, dan moet je een aantal zaken verplicht meenemen. Die verplichtingen hebben te maken met de veiligheid in de auto. Het gaat om een verbanddoos, een veiligheidshesje en een gevarendriehoek.

Alle informatie hierover kan je hier lezen.
Verplicht mee in de auto in Oostenrijk

Voorkom boetes en bekijk wat je moet hebben

Via Wegenvignet.be kun je alle verplichte zaken voor een onbezorgde reis in Oostenrijk aanvragen.

4

Tanken in Oostenrijk

Autorijden (of het besturen van een voertuig) betekent ook: brandstof tanken, of dat nu benzine, diesel, gas of elektriciteit is. Hoe gaat dat tanken in Oostenrijk in zijn werk? Hoe heten de verschillende brandstoffen en hoe kan je betalen?

Antwoorden op deze vragen en nog meer lees je hier.
Vragen over reizen naar Oostenrijk?

Vragen over het Oostenrijkse vignet?

We helpen je graag.

5

Oostenrijkse verkeersregels

Rijden in een voertuig betekent ook dat je je moet houden aan de verkeersregels. En die regels verschillen op sommige punten met de voorschriften die we in Vlaanderen gewoon zijn. Het is dus aangeraden om hier dus goed van op de hoogte te zijn!

We hebben de verschillende verkeersregels van Oostenrijk voor je uitgediept en hier de verschillen en overeenkomsten met Vlaanderen opgeschreven.
6

Oostenrijkse verkeersboetes: de feiten

Wanneer je je niet aan de verkeersregels in Oostenrijk houdt, kan je te maken krijgen met de politie in het land. Het boetebeleid is er anders dan we in Vlaanderen gewoon zijn en ook daarover hebben we alle informatie voor je.
Je leest de feiten over de verkeersboetes in Oostenrijk hier.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen